Ebook Bisnes Home Tuition

"Side-Income" Yang Boleh Berikan Hasil Yang Pantas.

Mari penulis Tunjukkan kepada Anda. Bagaimana Anda Boleh Menjana Pendapatan Sampingan Yang Pantas Dengan Hanya Mengajar Tuisyen Dari Rumah-Ke-Rumah!.

Harga ebook : RM 30.00

Ada 4 langkah utama yang telah penulis susun di dalam ebook ini! Iaitu.

#Langkah 01 | Strategi Marketing.

Macam yang katakan di atas, antara bahagian yang paling sukar dalam bisnes home tuition ini adalah pada bahagian mencari pelajar untuk diajar. Jadi, perkara ini penulis letakkan pada step yang pertama, iaitu mencari pelanggan (pelajar). 

Apa yang menariknya, dalam bab ini, penulis ada tunjukkan 4 strategi ampuh untuk mendapatkan pelanggan. Setiap setrategi penulis tunjukkan secara details. Malah, penulis siap bagi contoh template serta ayat-ayat yang digunakan di dalam bahan pemasaran saya untuk mencari pelajar.

Saya yakin, dengan melakukan 4 strategi ini, anda pasti akan dapat mencari pelajar yang ingin belajar tuisyen dengan anda!

#Langkah 02 | Strategi Deal

Step pertama tadi, kita buat pemasaran untuk dapatkan call dan appointment dengan parents. Bila parents dah call, maka kita kenalah jumpa mereka supaya kita boleh buat deal yang menyatakan mereka bersetuju untuk mengambil kita sebagai guru tuisyen anak mereka.

Inilah part yang agak mendebarkan!

Apakah yang kita nak cakap bila bertemu parent-parent ni?
Apakah persediaan yang perlu kita lakukan?

Hah! Anda tidak perlu risau, dalam ebook ini saya dah senaraikan 6 perkara yang perlu anda bincangkan bila bertemu dengan pihak parent nanti. 

Selesai sahaja anda bincangkan 6 perkara ini! InsyaAllah, pihak parent akan berasa teruja, gembira dan bersetuju untuk melantik anda menjadi guru tuisyen personal anak mereka!

#Langkah 03 | Preparation Untuk Mengajar

Hah! Bila dah dapat deals (project), maka, kenalah bersedia untuk jalankan tugas! Jadi, anda perlu mula buat persiapan!... Persiapan apa? 

Ada 7 perkara yang perlu anda persiapkan sebelum anda hadir ke sesi pertama mengajar pelajar anda di rumah mereka! Benda-benda ni semua kena setel dan ready awal-awal. Kalau boleh, semasa sesi mengajar nanti, semuanya dapat berjalan lancar. Lebih-lebih lagi pada sesi tuisyen yang pertama... ianya amat kritikal kerana, pada sesi inilah pihak parent akan membuat penilaian awal sama ada keputusan mereka mengambil anda sebagai guru tuisyen anak mereka itu berbaloi atau tidak?

Jadi, jangan kecewakan harapan serta kepercayaan parent yang mereka letakkan pada anda!.. :)

#Langkah 04 | Tips & Trick Mengajar Awesome!

Sekarang, tibalah masanya untuk anda menjalankan tugas anda yang sebenar, iaitu mengajar pelajar! Bagi anda yang baru nak bermula dan tidak pernah ada pengalaman mengajar, memang kadang-kala rasa kekok untuk mengajar buat pertama kali!

Jadi, dalam bab ini, saya sharekan 8 Tips Mengajar yang boleh anda lakukan untuk mengurangkan rasa kekok anda serta menjadikan sesi tuisyen anda sebuah sesi yang menyeronokkan bagi anda dan pelajar anda. Maklumlah, lain-lain pelajar, lain-lain dia punya ragam! Jadi, anda kena bijak untuk tangani ragam dan karenah mereka!

 

Untuk Info Lanjut & Pembelian Sila Ke Laman Web Penulis. >>