Blog

E-Resume Design

E-Resume - Game Changer Pemburu Pekerjaan 2024

Dalam pasaran pekerjaan yang semakin sengit, dipacu pula dengan teknologi yang semakin canggih. Ramai majikan yang telah beralih arah menggunakan sepenuhnya teknologi digital dalam pengurusan operasi mereka termasuklah dalam pengurusan pengambilan staff baru.

Web Administrator

Perlukah Hire Pentadbir Laman Web?

Kadang-kadang kalau nak cerita yang terlalu teknikal dalam penulisan pun kuatir pembaca susah nak faham, sebab pembaca amnya dan pemilik laman web khasnya tidak semua datang dari bidang IT atau pengkomputeran. Jadi saya akan terangkan dengan cara paling ringkas agar anda mudah faham tentang topik kali ini, kenapa anda perlukan pentadbir untuk laman web anda?

Membina Sebuah Jenama Siri Ke-2

Belum terlambat rasanya untuk saya mengucapkan selamat menyambut tahun baru 2024 kepada semua pembaca blog di laman web derekacreative.com. Tahun 2023 telah meninggalkan seribu satu pengalaman untuk kita semua, tidak kiralah ia satu pengalaman yang manis mahupun yang pahit.

Intro Web-Designer-vs-Web-Developer

Perbezaan Antara Web Designer & Web Developer.

Istilah web designer (pereka laman web) dan web developer (pembangun laman web) sering kita dengar dalam industri digital terutamanya yang melibatkan laman web. Siapa mereka ini? dan adakah fungsi mereka sama?

derekacreative-faktor-pengaruhi-laman-web

Harga Sebuah Laman Web.

Kos untuk membina sesebuah laman web adalah bergantung kepada beberapa faktor dan ia mungkin berbeza antara satu syarikat dengan syarikat yang lain atau satu individu dengan individu yang lain.

derekacreative-Website Optimization

Segera Optimize Laman Web Anda..  

Adakah perniagaan anda telah mempunyai laman web? Sekiranya jawapan nya adalah YA. Tahniah, anda telah mengikut trend semasa dunia yang menunjukkan peningkatan ketara penggunaan laman web terutamanya selepas Pendemik COVID-19 yang lalu.

derekacreative-Content Management System

Platform Mudah Bina Laman Web.

CMS ialah sejenis laman web yang membolehkan anda menghasilkan dan mentadbir laman web tanpa memerlukan pengetahuan & kemahiran teknikal yang tinggi.

Intro 7 Sebab Perlu Ada Laman Web

Kenapa Perniagaan Perlu Laman Web?

Mengikut data terkini, jumlah pengguna internet di Malaysia adalah seramai 33.03 juta pada awal tahun 2023, manakala 26.8 juta adalah pengguna media sosial. Ini bersamaan dengan 78.5 peratus daripada jumlah penduduk Malaysia.

04 Jenis Kategori Laman Web

Jutaan terima kasih diucapkan kepada semua pembaca yang sudi membaca setiap perkongsian saya di laman web ini. Terima kasih juga kepada usahawan-usahawan di luar sana yang memberi feedback positif dan bertanya soalan-soalan mengenai pembinaan laman web. 

OnPay Solutions

Selepas artikel 06 Kepentingan Laman Web saya kongsikan tempoh hari, ada juga pembaca yang bertanya mengenai berapakah kos untuk bina sebuah laman web?

06 Kepentingan Laman Web

Dalam artikel yang lepas saya telah kongsikan dengan anda tentang Teknik Pemasaran Internet yang salah satu dari komponennya ialah laman web.

Membina Sebuah Jenama

Selamat menyambut tahun baru 2019 kepada semua yang sentiasa menyokong laman web derekacreative.com.

Teknik Pemasaran Internet

Pemasaran internet adalah salah satu komponen di dalam digital marketing seperti yang telah saya terangkan dalam artikel sebelum ini. 

derekacreative.com

derekacreative New Logos

 

 

 

 

 

Our Expertise :

> Graphic Design

> Website Design

> T-Shirt Printing

Pengunjung Online

We have 440 guests and no members online

My Artwork

Hubungi

De Reka Creative 

71800 Nilai, Negeri Sembilan