Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Tutorial Mock-up Logo.

Assalammualaikum dan salam sejahtera. Memiliki sebuah rekaan logo merupakan salah satu dari proses penjenamaan sesebuah syarikat atau produk. Malah ianya perlu memiliki ciri-ciri seperti mudah diingati, ringkas, dan menarik.

Logo juga perlu dipromosikan dengan cara ia sentiasa digunakan di setiap bahan promosi syarikat atau produk. Tahukah anda, logo anda juga boleh dipersembahkan dengan pelbagai cara untuk menarik perhatian?. Antaranya dengan menggunakan mock-up seperti ini.

Tutorial pada minggu ini adalah mengenai cara penggunaan template mock-up dengan menggunakan perisian Adobe Photoshop. Seperti biasa, ianya amat mudah dan ringkas dan yang paling special, mock-up ini diberikan secara percuma untuk anda. Jangan lupa muat turun di akhir tutorial ini ya.

 

Langkah #01:

 

Langkah #02:

 

Langkah #03:

 

Langkah #04:

 

Langkah #05:

Hanya lima langkah sahaja diperlukan untuk menghasilkan rekaan seperti di atas tadi. Sebelum kita akhiri tutorial pada minggu ini, sila muat turun template mock-up ini secara percuma di sini http://bit.ly/2nsDSAg . Selamat mencuba dan semoga berjaya. Sekian.

 

© 2016-2020 derekacreative. All Rights Reserved.